”Savonlinnan Syystulet” järjestetään
3-6.9.2020 poikkeusolojen vuoksi pienempinä osatapahtumina ja Tulishow sekä Lyhtyranta jäävät tämän vuoden ohjelmasta pois

 

 

Savonlinnan Syystulet järjestetään Savonlinnan ydinkeskustan alueella Kauppatorilla, satama-alueella sekä rantakatujen varsilla kesäkauden päättäjäisten ja syksyn vastaanoton merkeissä. Viikonlopun ohjelma koostuu useammasta tapahtumasta ja se tarjoaa aikamatkoja menneisyyteen ja tulevaisuuteen. Tulielementtinä toimii Riihisaaren kallioille rakennettava virtuaalituli, joka kantaa nimeä ”Toivon tuli” symbolisoiden kuluvan vuoden koronapandemian aiheuttamia poikkeusoloja.

Yhteistyö mahdollistaa enemmän
Savonlinnan Syystulet tapahtuman monipuolista ohjelmaa järjestämään on koottu entisten aikojen tapaan laaja toimijaverkosto, jota vetää Savonlinnan Seudun Kolomonen ry. Toteutuksesta vastaavat Savonlinnan Seudun Kolomonen ry hankkeineen, Osuuskunta Villapakka, Savonlinnan kylät ry, Activity Maker ja Ammattiopisto SAMIedu. Yhteistyöverkoston tavoitteena on tapahtuman kasvattaminen tulevina vuosina entistä suuremmaksi ja monipuolisemmaksi.

Tapahtumaa mahdollistavat Opetus- ja kulttuuriministeriö, Savonlinnan kaupunki, Olavinlinna, Savonlinnan maakuntamuseo ja Savonlinnan Seudun Matkailu Oy sekä Savonlinnan Seudun Kolomonen ry:n hankkeiden osalta Etelä-Savon ELY-keskus EU-rahoituksen kautta.

Syystulet ”etkoista” vastaa Ammattiopisto SAMIedu, joka järjestää torstaina 3.9. Kauppatorilla yritysten ja opiskelijoiden ”matchäysbileet”, jossa Savonlinnalaisilla yrityksillä ja opiskelijoilla on mahdollisuus löytää toisensa vaikkapa työharjoittelun merkeissä. Aikamatkoja menneisyyteen tarjoaa Osuuskunta Villapakan järjestämät keskiaikamarkkinat Riihisaaren parkkipaikalla ja Komendantin puistossa sekä niiden lähiympäristössä 4-6.9. Paikallista aikaa ja paikkaa tapahtumassa pääsevät edustamaan paikalliset tuottajat ja käsityöläiset. Savonlinnan kylät ry:n järjestämä Syystori on avoinna 4-5.9. rantareitin (Martti Talvelan Puistotie - Timo Mustakallion Puistotie) varrella.

Lapsille ja lapsenmielisille on tarjolla Activity Makerin tarjoamat vauhdikkaat aktiviteetit. Keskiajan äärellä kun ollaan, areenalla voi tapahtua yllättäviä asioita. Aktiviteettiareena on avoinna 4-5.9.

Uutuutena vuoden 2020 Syystulet tapahtumassa lanseerataan perjantain 4.9. myöhäsiltaan sijoittuva Savonlinnan Taiteiden yö – tapatumaosio, jonka toteutuksesta vastaavat alueen taiteilijat, kulttuuriharrastajat ja käsityöläiset, heidän yhdistyksensä sekä yhteisönsä sekä heidän toimintaansa läheisesti liittyvät yrittäjät. Tässä teemakokonaisuudessa tulee olemaan erilaisia taide-, kulttuuri- ja käsityöläisesityksiä ja osallistumisaktiviteetteja, teemaa liittyvää esittely- ja kauppatoimintaa sekä toimintamahdollisuuksien esittelyjä.

Syystulet tapahtuman ohjelma ja aikataulu julkaistaan viikolla 33 osoitteessa
www.kolomonen.fi/syystulet-2020 sekä tapahtuman facebook-sivuilla.

Haluatko mukaan Syystulet tapahtuman toteutukseen ? Vielä mahtuu mukaan ! Ota yhteyttä

Lisätietoja antavat

Savonlinnan Seudun Kolomonen ry

toiminnanjohtaja Sirpa Kolistaja, puh 0500 691 574, sirpa.kolistaja@kolomonen.fi sekä
yhdistyskoordinaattori Johanna Kärkkäinen, puh 044 571 5920, johanna.karkkainen@kolomonen.fi

HUOM !

Seuraamme tarkasti maan hallituksen ja paikallisten viranomaisten tiedotusta koronapandemiaan liittyen ja teemme tarvittaessa toimenpiteitä heiltä tulevien ohjeiden mukaisesti.